Evde Hemşirelik Hizmetleri

Evinizin konforunda 8 saat, 12 saat veya 24 saatlik kesintisiz hemşirelik hizmeti alabilirsiniz. Dilerseniz hemşirelik hizmetlerini istediğiniz saat dilimine göre ayarlayabilirsiniz. Deneyimli, tecrübeli ve konusunda sertifika sahibi hemşirelerimiz tedavi süreci boyunca yanınızda olacak, hastanızın sağlıklı ve kaliteli yaşam standartlarına kavuşmasını sağlayacak uygulamaları eksiksiz gerçekleştirecektir.

Hemşirelerimiz doktorunuzun hastanız için uygulanmasını istediği tüm medikal ve klinik uygulamaları eksiksiz gerçekleştirir. 

Tıbbi Tahlil ve Laboratuvar Örnekleri Alınması: Hastanın primer hekimi tarafından uygun görülen laboratuvar örneklerinin alınması. (Kan tahlili, idrar kültürü, balgam kültürü, kan kültürü, gaita kültürü vb.)

İlaç Uygulaması/Enjeksiyon yapılması/Serum Takılması: Hastanın primer hekimi tarafından uygun görülen ilaç tedavisinin uygulanması.

Tansiyon, Nabız, Ateş, Solunum Ölçümlemesi: Hastanın genel durumu hakkında önbilgi verecek olan yaşamsal bulguların doğru bir şekilde ölçülerek, kayıt altına alınması ve hastanın takibinin yapılması.

Elektro Kardiyografi (EKG) Çekilmesi: Hastanın primer hekimi tarafından uygun gördüğü şekilde EKG’sinin çekilmesi.

Elektro Ensefalografi (EEG) Çekilmesi : Beyindeki sinir hücreleri tarafından hem uyanıklık, hem de uyku halindeyken üretilen elektriksel faaliyetin kağıt üzerine beyin dalgaları halinde yazdırılmasıdır.

Perkütan Endoskopik Gastroskopi (PEG) Bakımı: Ağız yoluyla gıda alamayan, beslenmesi amacıyla alternatif yol perkütan endoskopik gastroskopisi (PEG) olan hastaların, peg bakım ihtiyacının karşılanması ve bu konuda hasta/hasta yakınlarına eğitim verilmesi.

Kolostomi Bakımı: Kolostomili hastada oluşabilecek komplikasyonların önlenmesi; gerekli bakımın yapılması ve eğitimin verilmesi.

Dekübitus (Yatak – Bası Yarası) Bakımı: Hastalarda bası yaralarının oluşumunun önlenmesi ve yara iyileşmesinin çabuklaştırılması, takip edilmesi ve hasta yakınlarına konuyla ilgili eğitimin verilmesi.

Trakeostomi Bakımı: Trakeostomi yolu ile nefes alması sağlanan hastalarda alt solunum yollarında muhtemel enfeksiyonların oluşmasını önlemek için bakım yapılması.

Nazogastrik Sonda Takılması: Ağız yoluyla gıda alamayan hastalara, beslenmesi amacıyla alternatif yol olarak burun yoluyla Nazogastrik Sonda takılarak hastaların beslenme ihtiyacının karşılanması ve bu konuda hasta / hasta yakınlarına eğitim verilmesi.

Üriner Kateterizasyon(İdrar sondası) Uygulaması: Normal yolla idrar yapamayan hastalarda, idrar boşaltmak için steril teknik kullanılarak, güvenli bir şekilde mesaneye kateter uygulanması.

Intravenöz Katater(Damar Yolu Açılması) Uygulaması: Hastalara serum vermek ve damar yolu ile beslemek için steril teknik kullanılarak damar yoluna katater uygulanması.

Hastanın Enteral Beslenmesi: Herhangi bir nedenle oral yolla besin ihtiyaçlarını karşılayamayan hastaların, besin ihtiyaçlarının enteral yolla (burun yoluyla) güvenli bir şekilde karşılanmasının sağlanması.

Lavman Uygulama: Lavman, bağırsakların boşaltılması amacıyla rektuma sıvı gönderilmesi işlemidir. Bağırsakların muayenesi ya da ilaçla tedavisi için de uygulanabilir. Şiddetli kabızlık tedavisinde, kolonu etkileyen sağlık problemlerinin tedavisinde, kanser taramaları öncesinde doktorunuz tarafından önerilebilir. 

Mesane İrrigasyonu (Mesanenin Yıkanması): Bir vücut boşluğunun özel bir eriyik veya su ile temizlenmesi veya içinin yıkanmasına irrigasyon ya da lavaj denir. Mesane irrigasyonu hekim istemine göre ve genellikle kateterin kan pıhtısı vb. ile tıkanmasını önlemek ya da tıkanıklığı gidermek amacıyla yapılır.

Sütür (Dikiş) Atma – Alma: Doğru anatomik yapıyı koruyarak yara kenarlarını bir araya getirmek ve yara iyileşmesi süreci boyunca yeterli kuvveti sağlamaktır.Yara kapatılırken iyi bir kanama kontrolü yapılmalıdır.

Port İğnesi Değişimi ve Bakımı: Göğüs üst kısmına cilt altı yerleştirilen bir ucu ana toplar damar diğer ucu cilt altında olan ve buradan ilaç uygulamalarına imkan veren suni damardır.

Yurt İçi ve Yurt Dışı hasta transferlerinde refakat hizmeti